Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #49 – Slapende joekedoe druppel

Er zit weer een haakweek op! Deze keer laat Sharina haar werkje zien: de slapende druppel uit het boek ‘Joekedoe 2’ van Joke Decorte.

Joekedoe’s zijn knuffels, dieren of kussens die je grotendeels uit een stuk haakt. Het lijkt een beetje op amigurumi haken, omdat je de toeren niet sluit. Toch is er één groot verschil: je hoeft bijna niets aan de knuffel te naaien. Dat heb je bij veel amigurumi beestjes natuurlijk wel en veel mensen vinden dat het meest vreselijke klusje. Een joekedoe haak je grotendeels uit een stuk, maar sommige projecten moet je nog een enkel onderdeel eraan naaien.

Tot zover mijn introductie van Joekedoe, haha! Inmiddels heeft Joke Decorte haar tweede boek uitgebracht ‘Joekedoe 2’. Hierin staat een slapende druppel. Toen ik het boek voor het eerst doorbladerde, wist ik gelijk dat ik die wilde haken.

Wollig garen

Ik ben altijd heel eigenwijs en kies vaak totaal andere soort garens bij de projecten. Ook bij de druppel was dat het geval. Ik koos voor Drops Karisma in kleur 78. Dit draadje bestaat volledig uit wol en dat geeft juist een heel zacht effect. Voor deze druppel heb je iets meer dan twee bollen nodig. Om de ogen en de mond te borduren, gebruikte ik een restje zwart katoen van Phildar.

Op het label van Drops Karisma wordt naalddikte 4 mm aanbevolen. Om ‘gaten’ tussen de steken te voorkomen, koos ik voor haaknaald 3 mm. Hierdoor zie je de vulling niet en zijn de steken mooi strak. Het project voelt niet stug, stevig of heel hard aan. Ondanks de kleine haaknaald, blijft het geheel soepel.

Het patroon

Om de goede vorm te krijgen, haak je om de lossenketting. Je krijgt hierdoor een soort ovaal. Hierdoor is de druppel vrij dun, maar heeft wel een mooie vorm. In het hele patroon haak je vasten. Ook een beginnende haker kan dit project zeker maken!

Ik krijg wel eens de vraag wat ik met de gehaakte projecten doe. De druppel zou een knuffel kunnen zijn, decoratie in de kinderkamer of een klein kussentje. Je kunt er alle kanten mee op. Voor nu zet ik ‘m op mijn werk/hobbykamer, haha!

Wat doe jij met je amigurumi’s of andere haakprojecten? Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s