Mystery CAL 2017

Mijn Mystery Blanket 2017 is klaar!

Het voelt als een eeuwigheid geleden sinds mijn laatste Mystery Blanket update. En eigenlijk is het ook een eeuwigheid geleden. Op 19 maart liet ik je wederom een aantal blokken zien en vertelde ik dat ik mezelf 1 april als deadline had gesteld. Is dat gelukt? Ik vertel je er alles over in deze laatste update!

Op 2 april was de deken officieel klaar. Toen hingen er geen draadjes meer aan en zat er een dikke rand omheen. Na het schrijven van de update klapte ik mijn laptop dicht en ging ik weer aan de slag voor de deken. Tijdens het haken zat ik ook veel na te denken over de blokken, de volgorde en de rand.

Diezelfde avond schoof ik alles van de eettafel en begon ik de blokken neer te leggen. Ik hechtte de draadjes van de laatste blokken af en bekeek de tafel vol blauwe, grijze en bruine lapjes. Toen besefte ik dat met deze blokken de gehele tafel al bedekt was. Wilde ik ‘m nog groter gaan maken? Twijfels, twijfels en nog meer twijfels.

Schat, kom je even kijk?

Voor op onze banken hebben we vier grote eenpersoonsdekens. Met de naderende zomer vroeg ik mij af of ik dan nóg een grote deken wilde. Een lekkere woonplaid vond ik ook prima. Dus heb ik mijn vriend er maar weer bijgehaald, want die kan veel sneller keuzes maken dan ik, haha!

Zonder één woord te wisselen zei hij: “Mooi! Je moet ze alleen nog aan elkaar zetten.” Ik antwoordde dat ‘ie eigenlijk nog niet op het juiste formaat was. “Hij is toch al groot genoeg? Je kunt er makkelijk onder liggen!” En daar had hij eigenlijk wel gelijk in. Dus hakte ik de knoop door en besloot ik de deken dus zeven blokken lang en vijf blokken breed te maken.

Aan elkaar haken

Ik begon met het aan elkaar haken van de blokken. Ik legde de vierkanten steeds met de goede kanten op elkaar en haakte ze op die manier vast. Er ontstonden aan de voorkant dan kleine streepjes en dat vond ik ook genoeg. Ik wilde dat de kleuren en structuren voornamelijk zouden spreken.

Inmiddels was het al 28 maart. Ik ben ongeveer twee avonden bezig geweest met het aan elkaar haken van de blokken. De avonden daarna heb ik mij beziggehouden met de rand. Ik vond het pluizige van de Phildar Beaugency een heel leuk effect geven in de blokken. Ik had nog restjes en een volle bol van dat garen over en dat gebruikte ik in de rand. Eigenlijk heb ik alleen maar vasten gehaakt met haaknaald 5 mm. Op de hoeken haakte ik steeds: 1 vaste – 2 lossen – 1 vaste.

Afhechten

Op 2 april in de avond hechtte ik de laatste draadjes af en haakte ik de laatste steken. Toen mijn vakantie voorbij was, heb ik niet echt tijd vrij kunnen maken om de deken uitgebreid op de foto te zetten. Inmiddels zijn we bijna een maand verder en heb ik eindelijk op deze regenachtige maandag de tijd gehad voor de ‘fotoshoot’. Mijn Mystery Blanket 2017 is hiermee dan ook klaar. Het Mystery is ontrafelt en het avontuur is afgelopen.

Hopelijk vond je het leuk om deze updates te lezen en de deken te zien groeien. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust hieronder in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

P.s. De inschrijving voor de nieuwe Mystery Blanket is gestart. Via deze link kun je je aanmelden voor de Mystery Blanket 2018, jubileumeditie. Het thema is: around the world.

Advertentie

2 gedachten over “Mijn Mystery Blanket 2017 is klaar!”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s