Bezige vingers, Nieuws

Terugblik op 2021

Het is afgelopen jaar wat stiller geweest dan je van ons gewend bent. Maar stilzitten hebben we zeker niet gedaan. We nemen je graag mee met wat ons in 2021 heeft bezig gehouden.

Voor Sharina begon het jaar met het wisselen van baan. Een spannende tijd, zeker in deze bijzondere periode waarin thuiswerken de norm was. Maar dat niet alleen, want er stond ook een ander moment op de planning: het ophalen van puppy Bodie.

In juni was het zover toen we ons viervoetertje mochten ophalen. Monique haakte voor de fokker een labradoodle als bedankje voor de goede zorgen. Vanaf die dag is het eigenlijk nooit saai geweest in huis met Bodie. Zelfs wolletjes waren niet veilig voor hem, haha!

Het eerste project van 2021

Je zult begrijpen dat haken voor Monique nog wel een uitdaging was. Het enige wolletje waar ze mee in aanraking kwam, was puppy Bodie, haha! Sharina haakte daarentegen dit Wafelsteek babydekentje voor haar collega van Scheepjes Colour Crafter Veenendaal 1064.

Sjaal haken in de zomer

Het was nog even spannend of de vakantie door kon gaan met testen en vertraagde uitslagen, maar daar was Sharina dan. Veilig aangekomen voor 2 weken in Zuid-Frankrijk. Uiteraard gingen de nodige projecten weer mee, waaronder een bol Durable Colour Cake en het patroon van de Halve maan sjaal van à la Sascha.

In deze periode nam Sharina ook het besluit om toch nogmaals van baan te gaan wisselen. Soms moet je luisteren naar je gevoel en hart. In september was het zover en zei ze, wederom, haar baan op. Dit keer om haar werk (marketing/communicatie/sales) en hobby te gaan combineren bij CuteDutch. Een baan tussen de wolletjes!

Maar laten we het op deze feestdag niet te veel over werk hebben. Inmiddels is de sjaal uit het zonnige Frankrijk af én is hij op de foto gegaan! Die foto’s willen we jullie niet onthouden!

Blauwe en roze dekentjes van Monique

De roze deken was al een tijdje klaar. Het zijn allemaal granny’s die gehaakt zijn in het ziekenhuis in de ziekteperiode van onze zoon/broer Mitchell. De blauwe deken moest alleen nog worden omgehaakt. Dat heeft Monique tussendoor gedaan tijdens de puppyslaapjes. De dekentjes worden geschonken aan Troostdekentje.

Richting kerst

Langzaam maar zeker kroop 2021 voorbij. Dat betekende ook dat kerst al langzaam in zicht kwam. Monique hield zich vooral met kleine haakprojecten bezig. Zo maakte ze in augustus en september de kerststal kerstballen van Marjan van der Leer. Het gratis haakpatroon vind je hier!

Huizenjacht

In 2021 ging de huizenjacht van Sharina en haar man door. In november kregen ze goed nieuws: ze hebben een huis! Dat betekende ook de verkoop van hun huidige appartement. Dus je snapt het al: druk, druk, druk! Dus in plaats van de haaknaalden hadden we vooral de poetsdoeken in onze handen.

Kersthaaksels

Ondanks het goede nieuws kwamen Sharina en haar man ook dit jaar weer met een Adventskalender aanzetten. In november zat Monique al tussen de cadeautjes! In de eerste dagen pakte ze steeds een wolletje uit, maar wat moest het gaan worden? Na dag 15 kon ze de haaknaalden erbij pakken en aan de slag met de kerstkaarten uit het boek Groots haken – Winter Wonderland van Annemarie van Houte.

En het komende jaar?

In 2022 staat het eerste deel in het teken van verbouwen en verhuizen. Weer eens wat anders dan een haakproject, haha! Dus we zullen het nog druk genoeg hebben, maar natuurlijk ook met ons puberhondje Bodie. Puppy kun je hem met 9 maanden ook niet meer noemen, haha! Maar daarnaast pakken we, waar het kan, ook de haaknaalden erbij.

We wilden graag ons jaar met jou delen. Hopelijk vond je deze terugblik leuk om te lezen. Graag wensen we jou een gezellige jaarwisseling en maak er een mooi en creatief 2022 van! Tot volgend jaar!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina & Haakheld Monique

Advertentie

4 gedachten over “Terugblik op 2021”

 1. Hey Monique en Sharina,
  De allerbeste wensen voor jullie beiden voor het nieuwe jaar. Dat 2022 maar een gezond, gelukkig en creatief jaar mag worden.
  Mooie foto’s en projecten hebben jullie laten zien. Leuk hoor.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s