Bezige vingers

De bezige vingers Monique #21 – Kip Katrien

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

kip katrien januari 4. jpg

Nee! Bovenstaande foto is niet Kip Katrien, maar mijn allereerste haakwerkje en dus ook mijn eerste amigurumi:) Het was niet bepaald het makkelijkste patroon als beginnende haakster. Maar dat het een kip moest worden, dat was zeker. Ik heb namelijk een grote liefde voor kippen. Mijn verzameling telt nu ongeveer zo’n 20 stuks in diversen materialen zoals hout, stof, aardwerk en steen en dus ook één gehaakt haha!  Het patroon is van Tessa van Riet-Ernst uit het boekje Amigurumi & More, gehaakt met de wol Royal van Zeeman op haaknaald 5 mm.

kip katrien janauri 6

VAN UITSTEL KOMT GEEN AFSTEL

Al heel gauw daarna, kwam ik het patroon tegen van Kip Katrien van Stip & Haak. Ondanks dat ik het patroon al heel lang in huis heb, moet ik tot mijn grote spijt concluderen dat er nog steeds niets van gekomen was om er aan te beginnen. Of er kwam een bestelling binnen die altijd voorrang krijgt bij De Haakhelden. Of er moest een cadeau gehaakt worden voor een familielid, ook niet geheel onbelangrijk haha!

GOEDE VOORNEMENS 2016

Kip Katrien foto 1 materiaal

Vandaar dat onze trouwe volgers deze foto vast herkennen uit mijn bezigevingers#3. Maar goed nieuws, want Kip Katrien behoort tot één van mijn eerste goede voornemens in 2016. Inmiddels heb ik het lijf al klaar! Dus het gaat helemaal goed komen met Katrien, haha! Zoals gewoonlijk delen we de foto op onze facebookpagina als Katrien klaar is.

GAREN 

kip katrien januari 5 jpg

Ik heb gekozen voor de kleuren melon en rouge van Phildar en de kleuren 82152 donkergrijs, 82128 lichtgrijs en 82051 offwhite van Katia Capri. Je kunt uiteraard zelf je kleuren kiezen. Ik haak met haaknaald 2,5 mm.

 

Wat haak jij voor je verzameling?

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s