Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #23 – Kindersjaal

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

20160218_172052 (800x300)

Als goed voornemen wilde ik mijn lopende projecten afmaken. De tunische sjaal is een van die projecten. Ik heb er in eerdere bezige vingers al veel over geschreven, maar nu kan ik melden dat de sjaal bijna af is! Alleen nog wat draadjes instoppen.

Het is geen sjaal geworden voor mezelf, maar voor een meisje. Ik vond de kleur niet meer bij mij (en mijn jassen) passen. Dus besloot ik er een vrolijke kindersjaal van te maken. Dit is één van de eerste foto’s nog van het project:

BEZIGE VINGERS SHARINA 3

De hoofdkleur was Fondant (1241) van Stylecraft Special DK. Van datzelfde merk heb ik ook de kleuren White (1001) en Fuchsia-purple (1827) gebruikt. Het tunische gedeelte heb ik gehaakt met een lange haaknaald van 5mm van het merk Prym. Daarna ben ik met haaknaald 4 mm verder gegaan.

20160218_172119 (800x449)

Afwisselend heb ik stokjes en vasten rondom de sjaal gehaakt. Aan één zijde heb ik het volgende gedaan: vaste, losse, steek overslaan, vaste. Dat heb ik tot het einde herhaald. De toer daarna heb ik vasten gehaakt in alle steken (dus ook in de lossen).

Droppen en reizen

Ik zit eraan te denken om de sjaal te droppen voor De Anonieme Sjaal. Eerst moet ik nog de draadjes afwerken. Maar ik zal eerlijk vertellen dat ik daar de puf nog niet voor heb. Ik ben weer bezig met school. Na mijn eindexamen derde jaar – dat ik heb gehaald, jippie! – mag ik weer vol aan de bak. Een van de schoolprojecten in het vierde, en tevens laatste, jaar journalistiek is het begeleiden van een redactie. De tweedejaars studenten maken de producties voor de nieuwssite en vierdejaars studenten begeleiden hen. Ik ben dus een begeleider.

‘Onze’ redactie

Dat betekent lange dagen maken. Het is ongelofelijk leuk en je krijgt een hoop energie, maar het kost ook energie.Sinds mijn verhuizing woon ik een stuk verder van school. Dat betekent dat ik bijna twee uur doe om op school te komen. Voorheen woonde ik bijna naast mijn school. Aan het reizen en het vroeg opstaan, moet ik nog wennen.

Maar dit schoolproject duurt slechts vier weken. Dus ik mag niet klagen. Want ik heb een ontzettend leuk huis, een hele leuke vriend en een ontzettend leuke redactiegroep die ik met twee andere vierdejaars mag begeleiden. Al met al heb ik nog niet echt kansen gezien om deze sjaal af te maken, maar via Instagram (@haakhelden) en onze Facebookpagina houden Haakheld Monique en ik jullie op de hoogte over onze projecten en bezigheden!

 

Welk project bij jou is bijna af?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s