Bezige vingers

De bezige vingers Monique #60 – Circus granny tas

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: De circus granny tas uit het boek van Annemarie ‘Haken met Studio Hip & Stip’.

Als jullie dit blog lezen, zullen jullie vast denken: “Uhh alweer een tas?” Ja inderdaad, haha! De vorige was met dat leuke bobbiny garen en deze tas is gemaakt met Stylecraft. Dit is ook een project uit het boek van Annemarie. Ook mijn reversible deken haakte ik uit haar boek.

Tassen heb je nooit genoeg

Tassen heb je nooit genoeg. Vast een herkenbare uitspraak. Ik ben een enorme fan van tassen, het liefst bij elke outfit een bijpassende. Des te leuker als je deze dan ook zelf gehaakt hebt. Om te beginnen altijd een zwart-witte versie. Met rest wolletjes haakte ik er ook wat glitter in. Geeft gelijk een fijn gevoel dat de wolletjes in mijn kast ook nog een doel hebben, haha!

De afwerking

Granny’s haken blijft één van mijn favoriete haakwerkjes. Ik vloog dan ook heel snel door de dertien granny’s heen, die je voor deze tas nodig hebt. Draadjes werk ik altijd gelijk weg na elke granny. Dat voorkomt een boel ergernis aan het eind, haha! Blocken doe ik altijd, omdat ik het gewoon veel mooier vind en je echt heel goed het verschil kunt zien wanneer je dit achterwege laat. Maar de meningen hierover verschillen nog al eens.

Voor de hele tas gebruikte ik één bol Stylecraft special DK in ‘white’ en één bol van hetzelfde garen in ‘black’. Het glittergaren waren allemaal verschillende restjes van het merk ByClaire. Verder gebruikte ik uiteraard ook nog een haaknaald, namelijk 3,5 mm, haha!

Eindresultaat

Terwijl ik aan het haken was, had ik werkelijk geen idee hoe de dertien granny’s een tas zouden worden haha! Maar met de ontzettend duidelijke uitleg in het boek was het een fluitje van een cent. Het vast naaien van de voering was dat overigens niet, want ben niet zo’n ster in het ‘met de hand naaien’. Ik doe dit klusje veel liever op het naaimachine. Dat ga ik zeker de volgende keer toch eens proberen of dat net zo mooi wordt. Deze leuke tas ga ik zeker nog een keer haken, maar dan met kleurtjes! Voor nu zeg ik: “Project geslaagd!” 🙂

Block jij je haakwerk? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Monique #60 – Circus granny tas”

    1. Dank je wel voor je compliment Tertia🖤. Granny’s haken blijft leuk om te doen ook hè 😊
      Lieve groetjes HH Monique

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s