Mystery CAL 2017

Mystery Blanket: de laatste maand?

Inmiddels is de laatste maand van de Mystery Blanket aangebroken. Veel deelnemers zijn de deken in elkaar aan het zetten en bij mij komt dat moment ook steeds dichterbij! Maar het is natuurlijk geen wedstrijd. Ik vertel je er alles over in deze update.

In de vorige update vertelde ik dat ik mijn deken ging aanpassen. Alle steken zijn prachtig, maar het moet ook bij mij en mijn vriend passen. Daarom heb ik opnieuw mijn eigen koers gevaren en laat ik je graag de laatste lapjes zien!

Allereerst de lapjes in de corner-2-cornersteek. Gek genoeg had ik nog nooit deze steek gebruikt, maar het stond al heel lang op mijn verlanglijstje om eens te doen. Dat komt goed uit, haha! Het is blok nummer zestien van de CAL. Ik begon eerst met twee blokken in het aangegeven garen: één bol Schachenmayr Bravo in de kleur wit (08224). Deze zie je op de foto hierboven.

Ik vond het effect echter zo mooi dat ik besloot nog twee blokken te haken. Daarom heb ik eerst gekeken of er nog patronen zijn die ik (waarschijnlijk) niet ga haken. Ik kwam uit bij blok nummer achttien in de bloempjessteek. In deze steek haak je ook twee blokken uit één bol. De kleur die hiervoor wordt gebruikt, is 8347. De keuze was dus snel gemaakt, haha!

Touwsteek

Nog een steek die ik nog niet kende: de touwsteek. Het geeft een ietwat opengewerkt effect, heel mooi! Deze twee lapjes komen trouwens ook uit één bol, namelijk: Phildar partner 3,5 in de kleur piscine (110).

Een bol, twee patronen

De bovenstaande vierkanten zijn tevens gehaakt uit één bol Phildar Partner 3,5. Dit keer gaat het om de kleur canard (024). De kleur is in het echt een tikkeltje groener. Oorspronkelijk gebruik je dit garen voor blok nummer tien, maar ik heb besloten om er een solid granny en een gerstekorrel lapje van te haken.

Eigenwijze blokken

Deze vierkanten zijn echter ietwat eigenwijs en hebben waarschijnlijk  een beurt op de blockmatjes nodig. Desalniettemin ben ik erg blij met deze keuze. Het haakte heerlijk weg, de structuur van de gerstekorrel vind ik enorm mooi en de eenvoud van de granny geeft een soort rust aan de deken.

Tot slot nog twee lapjes met Phildar Beaugency. Je haakt bij dit blok reliëfstokjes waardoor je die strepen in je haakwerk krijgt. Aan het einde heb ik nog een rand stokjes eromheen gehaakt om de blokken allebei precies twintig bij twintig centimeter te maken.

Einde is in zicht

Ik heb nog enkele blokken om te haken, maar het einde komt langzamerhand in zicht. Dan begint de andere grote klus: het aan elkaar zetten van de vierkanten en de rand. Ik ga proberen in maart mijn deken af te hebben, want dat is ook ‘officieel’ de laatste maand. We gaan zien of het lukt, want ik ga er zeker geen haastklus van maken. Dat zou de deken namelijk niet ten goede komen. Dus ik ga op mijn eigen tempo en met veel haakplezier gewoon door!  🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog vier andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal deden ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten en dekens? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

2 gedachten over “Mystery Blanket: de laatste maand?”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s